Sırt üstü yüzme teknikleri

Sırt üstü yüzme suyun üzerinde sırt üstü yatarak yapılmaktadır. Eller baş hizasına gelir ve geriye doğru ayaklar yardımıyla ilerlenir. Sırt üstü yüzerken insanın kendisini rahat bırakması gerekir. Sırt üstü yüzenler yüzmeye başlarken ayaklarını ve de ayak parmaklarını suyun altında tutmalıdırlar.

Sırt üstü yüzmek hangi kasları çalıştırır?

Sırt bölgesinde; Lattisimus dorsi kasını aktif olarak harekete geçirir. Lattisimus dorsi, vücuttaki kanat kasıdır. Kuyruk sokumu ve kalça kemiğinden kürek kemiğine kadar uzanır. Bu kas özellikle sırtüstü yüzme stilinde en çok çalışan kaslardan biridir.

Sırt üstü yüzme tekniğinde kaç çeşit kol çekişi vardır?

Kol Çekişi Bunlar aşağı, içeri ve yukarı süpürme hareketleridir.

Yüzmede kaç çeşit çıkış vardır?

ÇIKIŞ (Depar) Serbest yüzme, kurbağalama ve kelebek yüzme yarışlarında çıkış atlayarak yapılır.

Yüzme öğrenirken nelere dikkat etmeli?

Özellikle çocuklar, yüzmenin dünyada en kolay öğrenilen şeylerden biri olduğunu anlayınca sudan çıkmak istemez.

  • Cesur Olun ve Kaslarınızı Rahat Bırakın.
  • Isınma Hareketlerinden Yardım Alın.
  • Bol Antrenman Süreci Hızlandırır.
  • Nefes Kontolü Sakinleşmenizi Sağlar.

Jul 2, 2018

Yüzme vücudu şekillendirir mi?

Yüzme çok iyi bir definasyon aracıdır, yani kası şekillendirir. Bu nedenle vücut geliştirme sporcuları kaslarını daha şekilli, daha esnek ve daha estetik hale getirmek için yüzme yaparlar. Yüzme sayesinde vücut yağları eridikçe kaslar daha da ortaya çıkar. Kas grupları arasındaki ayrımlar daha belirginleşir.

Yüzerek yağ yakılır mı?

Evet, yüzerek kilo verebilirsiniz. Ancak yağ yakmak için doğru yönergelere uymanız gerekir. Yüzme, aerobik bir egzersizdir ve yağ yakmak için maksimum kalp atış hızınızın % 60-80'i arasında yüzmeniz gerekir. Bunu yapmazsanız, yeterince kalori yakamazsınız.

Kurbağalama tekniğinde kol çekişi nasıl yapılır?

Tavana asılı makara düzeneğinden geçen iplerin kol ve ayaklarımıza bağlandığını düşünelim. Gergin vücut pozisyonunda gerili olan ipler, kolumun çekişi ile topuğumu kalçaya doğru çeker. El, omuz hizasına kadar gelince kolun toparlanması ile beraber ayak vuruşu başlar. nefes suya verilir.